12 mei 2008

KAMPIOENEN !

Man, man, man, de spanning zat er in vandaag.
Sanne speelde met haar krachtbalteam in de vooravond de testwedstrijd voor de titel in Bevordering. Opstal en Male eindigden de competitie met gelijke punten. Zowiezo maken de eerste twee uit het klassement de sprong naar 3de Nationale maar er kon er slechts één de kampioenstitel krijgen.

Toeval wilde dat het jaarlijkse weekend voor de jeugdspelers dit weekend gepland stond. Vrijdagavond vertrok de bende voor 3 dagen naar Velzeke.
Sanne's team reed vandaag kort na de middag rechtstreeks vanuit Velzeke (bij Zottegem) naar Assebroek (bij Brugge). Een weekendje op afzondering, moet kunnen. De groten doen dat ook voor belangrijke wedstrijden ;-)

Wij wilden natuurlijk zo'n belangrijke match niet missen en trokken dus naar Assebroek. We waren goed en wel op de E17 in Lokeren als de gsm gaat. Sanne vindt haar identiteitskaart en aansluitingskaart niet. Bellen naar ons had eigenlijk geen zin want ze had die dingen tijdens het weekend nog bij zich gehad en thuis konden ze dus niet liggen. Er was wel bagage van haar ondertussen in Opstal toegekomen met de andere jeugdspelers maar ze twijfelde of het daar tussen zou zitten en wij hadden ook niet de tijd om terug te keren. Op dat ogenblik was het dus zéér twijfelachtig of ze zou mogen mee aantreden.
Van mijnentwege volgde dus een stevig vloekske na het telefoontje.
Een kwartierke later was er een sms dat ze zal mogen aantreden maar dat er een boete zal moeten betaald worden. Oef...

De wedstrijd dan. Bij aanvang neemt Opstal meteen enkele punten voorsprong. Echter niet voor heel lang. Male kan bijbenen en overnemen. Opstal is de gehele verdere match op achtervolgen aangewezen. Soms komen ze even tot op 1 punt, soms loopt de achterstand op tot 3 punten. Het is voor de meegekomen supporters nagelbijten. De inval-coach houdt echter het hoofd koel en weet de meisjes blijvend te motiveren. Zowat 5 minuten voor het einde is de stand 18-16 voor Male. En wat niemand nog verwachtte maar wat iedereen wel hoopte, gebeurt: het gaat van 18-16 naar 18-17 en 18-18. In de laatste minuut valt het verlossende doelpunt: Opstal wint met 19-18 van Male en wordt kampioen!
Zeer vermeldenswaard is de sportiviteit van Male. Ze zeiden onomwonden dat ze Opstal de titel van harte gunden.

Er volgt bij de meisjes een enorme ontlading, ze zijn zo blij, er worden zelfs traantjes weggepinkt. Meteen wordt er gebeld en ge-smst naar vrienden en familie. Wat een spanning!

Na de douche komt Sanne tevoorschijn met haar tas en er wordt weer gepraat over haar vergeten/verloren papieren. Ik zal nog eens kijken, zegt ze, en opent één van de ritsen. En geloof het of niet maar ze haalt haar portefeuille boven waar alles in zit! Had ik toen behang gezien, ik had ze erachter geplakt!

Aangezien we van Brugge richting binnenland moesten en een verlengd weekend op zijn einde liep, besloten we de E40 links te laten liggen en via de gewone weg tot Gent te rijden en daar de E17 op te gaan. Daardoor waren we iets langer onderweg. Op den Opstal aangekomen, werd op het terras van het plaatselijke parochiale café het glas champagne omhoog gehouden ter ere van onze kampioenen. Ze waren echter zo moe (ook van het weekend) dat ze niet echt uitbundig waren, maar ze waren wel supergelukkig! En 5 van de 6 meisjes hebben dan nog eens het ongelofelijke geluk dat ze morgen niet naar school moeten want in Buggenhout heeft men een vrije dag.

De foto's zijn niet allemaal goed gelukt. Ik stond in de schaduw en de speelsters stonden in de harde zon.


1 opmerking:

Jan zei

Een HELE dikke proficiat aan het team !!