29 augustus 2008

BEESTJES

Gisteren gingen we (An, Sanne en Lotte) een dagje winkelen naar het Wijnegem Shoppingcenter. Ons Meter en nichtje Leen waren ook van de partij en het werd een gezellig dagje.
We wilden de avondspits voor zijn en vertrokken om 16 uur weer huiswaarts. Echter dankzij de 3 vrachtwagens die ergens op de E17 fysiek met elkaar contact zochten kwamen we al meteen op de ring in een file terecht. Dat was de eerste van maar liefst 5 (!) files op onze terugweg. Waar we normaal gezien 45 min. nodig hebben om van het shoppingcenter thuis te komen deden we er gisteren maar liefst 1u45 over.
Het begon dus op de ring. Dan waren we pas op de A12, ter hoogte van Ikea, waar de volgende file zich aandiende. De Decathlon was al in zicht toen we weer konden doorrijden. Op de radio (en via ons nonkel Wim die ook filegewijs op dezelfde weg huiswaarts reed - hij had telkens 1 file voorsprong) hadden we gehoord dat het ook aan de Rupeltunnel prijs was. En inderdaad, vlak voor de tunnel begon de miserie alweer. Tot aan de afrit Breendonk was er sterk vertraagd verkeer.
Toen dachten we dat we er vanaf waren. Vergeet het maar. Ter hoogte van Liezele (op de Provinciale Baan) was het weer vertragen geblazen. En dan als laatste een eind voor de rotonde ter hoogte van Opdorp. Maar daar bood zich een ontsnappingsroute aan. Deze file zou reiken tot bij Dendermonde, zoveel was zeker. Dus namen wij op de rotonde de weg via Opdorp terug naar huis. Eind goed al goed!

Op de Oostenrijkse Gerlitzen kwamen we ook nog deze koetjes tegen. Lotte zocht toenadering maar dat werd uiteindelijk niet erg op prijs gesteld.


Geen opmerkingen: